Küçük Banyonuzu Nasıl Daha Büyük Gösterebilirsiniz?

13-03-2023 11:43
Küçük Banyonuzu Nasıl Daha Büyük Gösterebilirsiniz?

Söz konusu ev dekorasyonu olduğunda akla ilk gelen alanların başında salonlar ve yatak odaları gelmektedir. Ancak banyolar da en bu alanlar kadar önemli olmaktadır. Çünkü evinizin dekorasyonunun tamamlanması için banyolarınızın da evinizin geri kalanı ile uyumlu olması gerekir. Ancak birçok evde banyolara yeteri kadar alan ayrılmamıştır. Bu sebeple de ev sahiplerinin önemli bir kısmı yetersiz banyo alanlarını en verimli şekilde kullanmak için emek harcamaktadır. Bu yazımızda küçük banyolarınızdan en fazla verimi alırken aynı zamanda şık olmaları için neler yapabileceğinizin ipuçlarını sizlerle paylaştık. Banyo yenileme kararınızı verdikten sonra Etkin Tasarım’ın sunmuş olduğu fırsatlara göz atmayı ihmal etmeyin

Açık Tonlardaki Renkleri Kullanın

Küçük banyolarınızı olduklarından daha büyük göstermek için kullanacağınız hilelerin başında açık renk kullanımı bulunmaktadır. Özellikle yer döşemelerinde ve fayanslarda açık renkler kullanarak banyonuzun daha geniş ve aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Açık renk kullanımını banyo aksesuarlarında ve Vitra banyo dolap modelleri ile kullanmalısınız. Eğer banyonuzun çok sade olacağından endişelenirseniz duvarınızın orta kısmında farklı renklerde şeritler kullanarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Küçük Banyo Dolapları

Banyolar ne kadar küçük olurlarsa olsunlar her zaman için depolama alanına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple de Vitra banyo dolap modelleri her banyo için en gerekli unsurlardan birisi olmaktadır. Söz konusu küçük banyolar olduğunda ise lavabonun altına ve üstüne monte edilen banyo dolabı seçeneklerinin değerlendirilmesi gerekir. Özellikle duvara monte edilen ve yere teması olmayan banyo dolabı modellerinin kullanılması ile banyolarınız daha modern görünmenin yanı sıra daha geniş görünmesini de sağlayabilirsiniz.

Banyo dolaplarınızı belirlerken ihtiyaçlarınızı da göz önüne almanız gerekir. Örneğin banyonuzda kirli sepetiniz için yeterli alan yoksa lavabo altı banyo dolaplarında kirli sepeti olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Duş Kabinleri

Küçük banyolarınızı daha geniş göstermek için dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de görsel olarak bölünmesine izin vermemektir. Bunun için de özellikle duşakabin seçiminde dikkatli olunması gerekir.  Duşakabin seçeneklerini değerlendirirken renksiz ve desensiz modelleri kullanmanız banyonuzun bir bütün olarak görünmesini sağlayacaktır. Bunun yanında camları ayna olan duşakabinler de banyonuzun daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Duvara Monte Klozetler

Küçük banyoların vazgeçilmezlerinden birisi de duvara monte edilebilen klozet modelleri olmaktadır. Daha modern ve şık bir görüntü oluşturmaların yanı sıra küçük banyoların daha büyükmüş gibi görünmesini sağlayan bu modeller ile banyo temizlikleri de daha kolay olmaktadır.

Çamaşır Makinesi Dolapları

Çamaşır makinenizi banyonuzda konumlandırmak zorundaysanız o zaman çamaşır makinesi dolaplarından yardım almalısınız. Bu dolaplar dekorasyonunuzun tamamlanmasını sağlamasının yanı sıra üst kısmında yer alan depolama alanları sayesinde daha fazla alan kazanmanızı sağlayacaktır.

Raf ve Sepetler

Küçük banyolarda daha fazla yer yaratmak için kullanılacak hilelerden bir diğeri ise raflardan ve sepetlerden yardım almaktır. Özellikle banyo dolapları için yeterli yeri olmayan kişiler için kurtarıcı niteliğinde olan banyo raflarını duvara monte ederek depolama alanlarınızı arttırabilirsiniz. Rafların sepetlerle birlikte kullanılması ise banyonuzun daha düzenli olmasını sağlayacaktır. Rafları duş bölümünde de konumlandırarak duş malzemeleriniz için alan yaratabilirsiniz.

Banyo Aynaları

Küçük banyoların daha büyük görünmesini sağlayacak en etkili çözüm büyük boy banyo aynaları olmaktadır. Banyo kapısının arkasına konumlandıracağınız bir ayna banyonuzun daha büyük görünmesini sağlayacaktır.

Etkin Tasarım’ın sunmuş olduğu çözüm seçenekleri ile küçük banyoların neden olduğu birçok sorundan kurtulabilirsiniz. Bunun yanında küçük banyolarınızın çok daha şık ve estetik bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.