Banyo Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

27-12-2022 14:58
Banyo Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Banyolar evlerimizin en ihmal edilen noktalarından birisi olsa da doğru bir dekorasyon ile evinizin en havalı alanı olmaya aday yerlerdir. Banyolarda doğru dekorasyon nasıl olur sorusunun cevabı ise kişinin zevklerine göre değişecektir. Bu sebeple bu anlamda mutlak doğru yoktur. Ancak kalite konusu tartışılmaz. Bu sebeple de banyonuzun yeni dekorasyonunda kaliteden ödün vermeyecekseniz sizin için doğru adres Etkin Tasarım olacaktır.

Banyomu Nasıl Dekore Etmeliyim?

Banyonuzu yeniden dekore etmeyi düşünüyorsanız önünüzde birbirinden farklı yüzlerce seçenek olduğunu da bilmelisiniz. Bu sebeple de karar vermede zorluk yaşayabilirsiniz. Ancak başta internet olmak üzere farklı dekorasyon dergilerinden fikir alabilirsiniz. Tarzınız da belli ise o zaman seçim yapmanız biraz daha kolaylaşacaktır. Ancak burada önemli olan seçim yaptığınız banyo dekorasyon ürünlerinin şık olmasının yanı sıra pratik ve işlevsel olmalarıdır.

Banyonuzu dekore etmeye başlarken önce tarzınızı daha sonrasında banyonuzda kullanacağınız ana rengi belirlemeniz gerekir. Dekorasyonun omurgasını ise vitra seramik bayileri seçim yapacağınız duvar ve zemin seramikleri oluşturacaktır.

Eğer banyonuzda zarif bir görünüm elde etmek istiyorsanız o zaman seramiklerinizi pastel renklerden tercih edebilirsiniz. Planınız iddialı bir banyo tasarımı ise o zaman da parlak renklerden yana seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Banyo dekorasyonlarında vitra seramik bayileri tercih edeceğiniz seramiklerin yanı sıra küvet seçiminde önemli olacaktır. Bu sebeple de öncelikle küvet, jakuzi ya da duşakabin seçeneklerinden birine karar vermeniz gerekir.

Banyoda Hangi Renkleri Kullanmalıyım?

Banyo dekorasyonun en önemli konusu renk seçimi olacaktır. Günümüzde en çok tercih edilen renk ise beyaz olmaktadır. Banyolarında kontrast yaratarak daha geniş bir algı yaratmak isteyenler duşakabinlerinde siyahı tercih edebilirler. Diğer bir yandan beyazı daha da güçlendirmek için ceviz rengindeki banyo dolaplarını kullanabilirler.

Banyoda renklerle birçok farklı tasarım yapılabilir. Bu renk oyunları içerisinde vitra klozet modelleri de yer verilerek farklılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Son dönemlerde özellikle ön plana çıkan siyah vitra klozet modelleri banyoların daha zarif görünmelerini sağlamaktadır.

Banyonuzun daha az çaba ile daha temiz görünmesini istiyor iseniz o zaman sizin için en uygun renk mavi olacaktır. Doğru aydınlatma ile banyonuzda okyanus esintisi yaratabilir ve her zaman temiz bir banyo efekti yaratabilirsiniz.

Son dönemlerin en favori renklerinden bir diğeri ise siyahın ağırlıklı olarak kullanıldığı banyolar olmaktaıdır. Banyo dekorasyonunda siyah renk banyolara zerafet katsa da su lekelerine dikkat etmeniz gerekir.

Banyo Duvar Dekorasyonları Nasıl Yapılmalıdır?

Banyoların dekorasyonların üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisi de duvar dekorasyonları olmaktadır. Günümüzde en sık kullanılanları ise tabandan tavana kadar döşenen seramikler ve su geçirmez ahşaplar olmaktadır.

Seramik seçimi farklı renk ve dokulardaki seramiklerin bir arada kullanılması sayesinde banyoların görüntüsünü bir adım öteye taşımaktadır. Bu sebeple de en sık tercih edilen seçenek olmaktadır. Bunun yanında daha modern bir tasarıma imza atmak isteyenlerin tercihi suya dayanıklı ahşap kaplamalar olabilmektedir.

Banyo Aksesuarlarını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Her ne kadar banyo dekorasyonun en önemli kısımları seramik ve renk seçimi gibi görülse de dekorasyonun bütünleşmesini sağlayacak olan anahtar banyo aksesuarları olacaktır. Bu sebeple de banyo aksesuarı seçiminde hassas davranmak gerekir. Banyonun havasını başlı başına değiştirme yeteneği bulunan aksesuarlar, aynı zamanda maliyetleri uygun olduğu için banyo dekorasyonunu sıklıkla değiştirenler için de en büyük avantajlardan birisi durumuna geliyor.

Banyo aksesuarlarında önemli olan sadece şıklıkları ve dekorasyonu tamamlaması değildir. Aynı zamanda işlevsel olmaları da önemlidir. Sizler de banyolarınızın dekorasyonların değişikliğe gitmeyi düşünenlerden iseniz birbirinden farklı ve özgün seçenekleri bulabileceğiniz Etkin Tasarım en büyük yardımcınız olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.